16 april 2011

recept!

Fick lov att låna detta recept från http://www.klintenberg.net/
Busenkel gryta på pjådd och gris


Denna gryta är suverän eftersom den är i stort sett omöjlig att misslyckas med och dessutom blir den osannolikt god. En given favorit med andra ord. För att succén ska bli fullständig bör du börja med att kvista över till handlar´n och av denne gentleman inhandla följande:
En paket med frysta kycklingfileer
Ett paket tärnad bacon
En försvarlig mängd champinjoner
En eller två gula lökar.
Spenat. Den kan vara färsk men faktum är att fryst bladspenat går prima. Se upp bara så du inte får hackad spenat för det blir inte bra.
En burk smaksatt Creme Fraiche kantarell och cognac, ja jag vet det är fusk men tusan va gott det blir.
Smör
Vitlök
Sedan kan man slänga i lite annat efter behag som till exempel svarta oliver, jordnötter eller marschmallows (skojade lite med det sista, glöm det).
Väl hemma i köket gör så här:

*Laga till en rejäl Dry martini till kocken och starta det självspelande pianot. Är det till äventyrs så att du inte är begåvat med ett sådant funkar det med Spotify också. Sök på Beegie Adair så du kommer i rätt stämning.
*Börja med att hjälpligt tina de frysta råvarorna. För detta ändamål kan jag rekommendera mikrovågsugnen.
*Under tiden som grejerna tinar kan du passa på att skära löken och champinjonerna i klyftor.
*Smutta på Drajan.
*Skär pjådden i lagom bitar. Ett bra tips är att inte tina den helt. Kyckling är tusan så mycket enklare att hantera om den är lite frusen.
*Nu ska stora gjutjärnsgrytan hivas upp på spisen och i den smälter du en rejäl klick smör.
*Sedan i med kycklingbitarna, baconfläsket, löken och champinjonerna och låt de fräsa ett tag.
*Därefter hottar du i pressad vitlök och spenat så får de fräsa en stund till.
*Smutta på Drajan
*När du känner att tiden är mogen blandar du i Cremé Fraichen och låter så det hela puttra en stund på lagom värme.
*Släng i en näve jordnötter och/eller en näve svarta oliver det sista om du vill sätta lite extra piff på det hela
*Under tiden det puttrar ihop skär du till en matig sallad, dukar och korkar upp en flaska rött italienskt bordsvin eller liknande. Sedan sveper du det som är kvar av drajan och ropar på familjen. Smaklig spis!


Det ska då jag prova till middagen imorn!!
(så om du läser detta älskling så kan du handla.....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar