17 april 2011

Halv åtta på Strand kök&bar

Vart ska jag börja?
Kvällen igår var fantastiskt trevligt och framförallt så har jag inte skrattat så mycket på länge!
Vi ankom och blev bjudna på champagne och ostron (som jag inte provade för jag fegade ur...) och efter det så kom Billys förrätt in- Gustavkorvsröra i tunnbrödskorg. En grymt bra komponerad förrätt!
Efter den utsökta förrätten så serverades en otroligt fin oxfilé med de bästa av tillbehören-potatis- och jordärtkockspuré med sidfläskströssel, rödvinsky och karamelliserade morotsremsor.
Kolla in receptet och bara laga, bara gör det. Värt varenda krona.Efter detta satt till och med min pappa länge och berömde den goda maten.
Den hamnar lätt på topp tre av det jag ätit i mitt liv. En så fnt stekt oxfilé, purén smakade mums och pricket över i:et var verkligen sidfläsket som gjorde denna rätten så extra!
 
Emellan dessa rätter och lite titt som tätt hela aftonen så underhöll Erik a.k.a Billy Opel med sin gitarr och lysande humor.
Det var då skrattmusklerna arbetade som mest under middagen. say no more.
 
Efterrätten bestod av kvartettens alla efterrätter i mindre format.
Sofias vanilj- och färskostmousse
Billys karameliserade ädelost med hjortron


Ingrids falska kalvdans

För er som inte visste så var dessa fyra med i tv4s "Halv åtta hos mig" i säsongsavslutningen nu i Mars.
Och efter denna succé så bjöd de in oss morabor för att också vi skulle få avnjuta menyn och varandras sällskap, ett mycket trevligt initiativ som alltså resulterade i gårdagens "halv åtta hos oss på Strand kök&bar".

Då var den kvällen summerad!
klicka nu in och ta hem recepten och laga!

1 kommentar:

  1. Ser mumsigt ut och låter som ni hade en mysig kväll =) kramar!

    SvaraRadera