24 februari 2010

Städ


Att jobba på städ på ett hotell måste vara det mest otacksamma man kan göra, tycker jag just nu.

För att städa samma rum, dag efter dag efter dag efter dag... Göra samma syssla dag efter dag efter dag efter dag.. aldrig något miljöombyte,aldrig nya sängkläder,aldrig andra korridorer att städa..

Man städar ett rum en dag och känner sig nöjd när man slår igen dörren och vet att det är rent och fint nu, puh.

Nästa dag kommer man dit igen och städar.. samma rum,samma korridor,samma gardiner,samma,samma,samma. Det är liksom skitigt igen.. tänk er att byta sängkläder varje dag hemma,städa toaletten kliniskt ren,byta handdukar,torka golven,damma och avsluta med att dammsuga.

Det är samtidigt som det är helt overkligt för mig att man kan göra samma saker varje dag om och om igen så tycker jag det är lite beundransvärt att dessa människor gör det. De liksom tillhandahåller den servicen för andra. Ja,nu får ju även städerskor(lokalvårdare med finare ord) betalt för det de gör.


Men det är sammanfattningsvis inget yrke för mig. Min snart 23-åriga rygg tycker då jag borde satsa på annan karriär! så även min hjärna.Jag har som ni kanske förstår städat hotellrum nu ett par dagar i rad och det går ju an att göra det för pengar..

Men det finns en praktikant där just nu och hon går utbildning för att bli lokalvårdare. Det är allt jag behöver säga. Hon får inga pengar just..


Idag har vi t.ex. städat vad som internt kallas " depressions-korridoren"

Även kallad "Hockey-korridoren" eftersom st;mikaels pojkar i ettan bor där under sitt första år.

Vi har städat ur inför vasaloppsveckan, städat ur det pojkarna inte "orkade" städa undan innan de tog sitt pack och drog bort två veckor. (Ja,nu tog latmaskarna ju såklart inte alla sina grejer,eftersom att de är latmaskar...)Nu tog Sverige OS-Guld igen. Kul, riktigt skoj. Jag är så intresserad så att jag faktiskt sprang lite fort när jag hörde upphetsade röster från kommentatorerna.. när de närmade sig mål blev det intressant tycker jag. Varför se hela loppet när man egentligen bara bryr sig om resultatet?


MEN så spännande läsning ni fick ikväll ser jag. "depressions-korridor" och väldigt kort kommentar om OS.

-hmm,hoppas hon snart skriver lite mer om sitt fabulösa och fasionabla liv..


Nu går hon och lägger sig iallafall.

Älskling har fått upp en väggtext i köket nu där det står

" Det här KÖKET är kryddat med kärlek"

I vacker stil. i vitt.


Godnatt

FrokenB.

1 kommentar:

  1. Jag är glad att jag slipper städa hotellrum dagarna i ända! Men du får vara glad att du har ett jobb = money!

    Hur ser lördagen ut min vän?

    PUSS

    SvaraRadera