Det är med liten lycka jag skriver hit ett fiskrecept. Har tidigare bara misslyckats med torsk och har dåliga minnen av torsk och äggsås, så äntligen är fisken i mitt liv (på min tallrik) igen!
Har ännu bara provat Hokifilé och så här gjorde jag då!
Tina fisken....
på valfritt sätt, den bör vara någorlunda tinad och avrunnen hur som helst.
Sen tog jag fram kastrullen och hällde i 5dl grädde, japp fett ska det vara med LCHF. och så hällde jag även på lite fet-creme fraiche.
Idag slängde jag i ett par klunkar med chilisås sådär lagom ni vet. nån dl ca.
Och så ska det i en buljongtärning och lite salt o peppar. Men i stort kan man ju slänga i vad man vill för smaker.
För i Tisdags så gjorde jag en sås med grädde,CF,torkad timjan och rosmarin och två grönsakstärningar och en tesked hummerfond(osäker på om det hade nån funktion men jag hade en tanke med såsen först, men avbröt den i samma stund som fonden åkte ner...frivilligt alltså!)
Och så fick det koka upp och så redde jag den lite lite med maizena bara för att ha den lite tjockare.
På med såsen över fisken, SOM jag för övrigt delade i fem delar för att det ska vara lättare att ta sen.
Innan jag slängde in den i ugnen så hade jag på nån dm purjolök och en hel förpackning delade körsbärstomater. tomaterna gör mycket till rätten!
Så här ser det just nu ut i ugnen med dagens blandning, chilisås-fisken.
Till detta äter vi blomkålsris. Riktigt gott blev det, och fisken är så välkommen!
Har ni mer fiskrecept tips så är jag tacksam om ni vill lämna ett spår.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar