8 januari 2011

Bra tips inför lchf

Tänkte tipsa om lite bra saker att alltid ha hemma när det gäller lchf.
Det bästa måste vara ägg och bacon, för har man det hemma så har man alltid en snabb måltid klar.
Keso är också bra då det är bra att äta till istället för att behöva kocka ihop en sås
Vi äter mycket kycklingfilé, och då gärna baconlindad och ugnsbakad till en temperatur av 70 grader. Nästa tips är därför en sån ugnstermometer, det ska man ha hemma oavsett vad man äter för mat för oj skillnaden är otrolig.
Hur som haver nästa tips får bli blomkål, alltid hemma!
Blomkål kan du lätt koka mjukt för att sen mixa den till ett mos, men det bästa är att göra ris av det. riv blomkålen och sen doppa den ett par sekunder i kokande vatten, klart.
En helt ny värld öppnades när vi upptäckte riset. plötsligt gick det att göra stroganoff och grytor utan att sakna tillbehören.

En annan grej är väl det här med kvällssuget, jag kan bli galet sugen på något när tvn är på.
Gurka och dipp är ju givet då, men blanda dippen på turkisk yoghurt det blir så mycket krämigare och inte alls lika mycket fett som i gräddfilen.
Men det bästa är att när suget smyger sig på att borsta tänderna, då försvinner suget helt.

Jag hoppas ni är nöjda med de små tipsen!



Hittade denna bilden på min fina bror i alperna. Underbara alperna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar