7 februari 2010

Schlagerfiasko??

Kära nån, jag blev till och med upprörd framför tv;n igårkväll. KATASTROF!

Jag menar främst låten "väg-salt" som skulle framföras av en hårdrocksgrupp. -Yeah,tänkte vi! äntligen lite fart i tävlingen som började låta som hissmusik hela skiten.
Men vad händer då.. Jo sångaren som faktiskt ser ut som en skön rocker börjar långsamt..
och fortsätter långsamt....hans band sitter i stort sett sovandes vid trummor,gitarrer och keyboard! och han avslutar sin låt långsamt och sträcker ut armarna som i nån jesus-liknande hyllning.
Vad hände med hårdrocksbandet?! han hade lika väl kunnat ställa sig ensam på scen. hade han ens någon bakgrundsmusik?!


och så den rödlätta bruttan i bidrag nummer två!
Vad hade hänt med hennes koreograf,död? Hon måste ju ha fått instruktioner av busschauffören på väg till spelningen.. eller nej,troligen från flygvärdinnan på flyget upp till ö-vik. för nog såg det ut som att hon visade utgångarna i arenan?
Låten lät ungefär lika dåligt som hon dansade- mesigt,långsamt och osammanhängande.

Vad gjorde Anders Ekborg där? Verkar som att någon högre chef kickat ut honom i schlagervärlden för att lära sig mer än musikalmusik. Men det har inte funkat hörru!

För jag bara undrar om folket är där för att framföra en grym låt som de ska vinna eurovision med eller om det bara handlar om promotion för dem själva?
Det är pinsamt om vi skulle skicka "hårdrocksgruppen" eller "fröken flygvärdinna utan motorik" till Oslo och tävla!

Jag trodde att de visste var det är för låtar vi tidigare skickat till eurovision,vilka låtar det gått bra för och vilka som vunnit.
Waterloo?Take me to your heaven? för att ta dessa två exempel så har dom något som ingen låt haft på länge- rytm och sväng. något man ryser av, något man nynnar i årtionden framöver!

Nej,katastrof-festivalen.
Meeen jag kommer ändå titta nästa vecka och hoppas att det kommer något som vi vågar skicka iväg och vara lite stolta över.


En missnöjd FrokenB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar