11 februari 2010

än en gång,kyckling Marengo!


Så förbaskat gott att jag tänker dela med mig av min njutning!
Varsågoda! kommentera gärna när ni också dreglat över detta.

Ingredienser (8 portioner)
300 g färska champinjoner
1+1 msk olivolja
1+1 msk smör
12 små steklökar
3 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfiléer
½ tsk cayennepeppar
1 tsk nymald svartpeppar
½ tsk vitpeppar
2-3 tsk salt
2 burkar hela tomater
2 dl vitt vin
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
Tillagning
1.Ansa och halvera champinjonerna. Fräs dem i en del av matfettet i en stor kastrull tills den fått fin färg. Lägg dem på en tallrik.
2.Skala löken och vitlöken.
3.Blanda pepparsorterna och saltet. Krydda kycklingfiléerna med blandningen.
4.Bryn fågeln i resten av matfettet. Tillsätt lökarna och låt dem bryna med en stund.
5.Häll på tomater och vitt vin. Pressa i vitlöken och örtkryddorna.
6.Lägg på lock och låt alltsammans sjuda tills kycklingen är färdig, c:a 15-20 minuter.
7.Smaka av med mer kryddor.
8.Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dem bli varma.
9.Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar