
Så förbaskat gott att jag tänker dela med mig av min njutning!
Varsågoda! kommentera gärna när ni också dreglat över detta.
Ingredienser (8 portioner)
300 g färska champinjoner
1+1 msk olivolja
1+1 msk smör
12 små steklökar
3 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfiléer
½ tsk cayennepeppar
1 tsk nymald svartpeppar
½ tsk vitpeppar
2-3 tsk salt
2 burkar hela tomater
2 dl vitt vin
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
Tillagning
1.Ansa och halvera champinjonerna. Fräs dem i en del av matfettet i en stor kastrull tills den fått fin färg. Lägg dem på en tallrik.
2.Skala löken och vitlöken.
3.Blanda pepparsorterna och saltet. Krydda kycklingfiléerna med blandningen.
4.Bryn fågeln i resten av matfettet. Tillsätt lökarna och låt dem bryna med en stund.
5.Häll på tomater och vitt vin. Pressa i vitlöken och örtkryddorna.
6.Lägg på lock och låt alltsammans sjuda tills kycklingen är färdig, c:a 15-20 minuter.
7.Smaka av med mer kryddor.
8.Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dem bli varma.
9.Servera med kokt ris.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar